Przejdź do głównej zawartości

Członkowie i role

Jako właściciel lub administrator możesz zapraszać inne osoby do wspólnego zarządzania zasobami z poziomu ekranu Członkowie.

  • Zaproś e-mailem: Otwórz opcję Dodaj członków, określ adres e-mail i rolę danej osoby (członek lub administrator) i naciśnij przycisk Zaproś. Odbiorca otrzyma wiadomość e-mail z zaproszeniem. Możesz także skopiować link, który pojawi się od razu po utworzeniu i udostępnić go bezpośrednio.
  • Zaproś za pomocą kodu QR/linku do udziału: udostępnij kod QR lub link do uczestnictwa wyświetlany na ekranie członka. Z tych samych informacji może korzystać wiele osób, możesz więc opublikować je w swoim miejscu pracy lub udostępnić na czacie zespołu. Rolą każdego, kto przyłącza się w ten sposób, jest Członek.

Gdy druga osoba otworzy link, zaloguje się i poprosi o dołączenie, pojawi się ono w sekcji Prośba o dołączenie na ekranie członka. Gdy właściciel lub administrator sprawdzi i zatwierdzi kandydata, osoba ta będzie miała dostęp do zasobów swojego zespołu.

Role Zapasy Członkowie Ustawienia Usunięcie zespołu
Właściciel
Administrator
członek

Zespół musi zawsze mieć przynajmniej jednego właściciela. Tana odrzuci zmiany, które spowodowałyby brak właścicieli.

W profilu każdego członka wyświetlana jest data dołączenia i historia ostatniej aktywności. Natychmiast zobacz, kto przeniósł zasoby, bez konieczności przeglądania historii całego zespołu.

Gdy usuniesz członka, natychmiast utraci on dostęp do tego zespołu. Historia wcześniejszych operacji pozostaje nienaruszona. Zapis tego, kto co zrobił, nie zostanie przepisany tylko dlatego, że dana osoba odeszła, po prostu nie będzie już linkiem do jej profilu.