Przejdź do głównej zawartości

Twój pierwszy zespół

Zespół decyduje, gdzie powinny znajdować się dane. Przedmioty, magazyny, lokalizacje, członkowie i historia należą do odpowiednich zespołów. Żadne dane nie są udostępniane pomiędzy zespołami. Możesz należeć do wielu zespołów. Możesz przełączać wyświetlane drużyny, korzystając z menu u góry pulpitu nawigacyjnego.

Kiedy logujesz się i tworzysz zespół, stajesz się jego właścicielem. Zespoły wymagają nazwy i strefy czasowej. Strefa czasowa będzie używana do obliczania raportów tygodniowych i miesięcznych, dlatego pamiętaj, aby ustawić ją na rzeczywistą lokalizację zasobów reklamowych, a nie na swoją lokalizację.

Są dwa wejścia i zachowują się inaczej.

Zaproszenie kierowane jest na jeden adres e-mail. Tana opublikuje link i wyświetli go raz na miejscu. Link ma datę ważności i każdy, kto go otworzy, dołączy do zespołu z określonymi uprawnieniami.

Link do uczestnictwa to link stały, z którego można powszechnie korzystać w ramach jednego zespołu. Nadaje się do drukowania i wysyłania. Osoba, która otworzy ten link, nie będzie mogła od razu dołączyć do zespołu i zostanie umieszczona na liście oczekujących na zatwierdzenie. Po zatwierdzeniu przez właściciela lub administratora na ekranie Członkowie osoba ta uzyska dostęp do zespołu. Użyj tej opcji, jeśli nie znasz wcześniej adresu e-mail osoby, którą zapraszasz.

Role Co możesz zrobić
Właściciel Wszystkie operacje łącznie z usunięciem zespołu. Zawsze potrzebujesz przynajmniej jednej osoby w swoim zespole.
Administrator Zarządzanie wszystkimi członkami, zmiany ustawień i operacje inwentaryzacyjne.
członek Dodaj i dostosuj zapasy. Zarządzanie członkami i zmiany ustawień nie są możliwe.

Uprawnienia są na zespół. Własność jednego zespołu nie ma wpływu na władzę w innym zespole.

Na ekranie ustawień znajdują się elementy wspólne dla całego zespołu (nazwa zespołu, strefa czasowa, początkowy niski próg zapasów dla nowych przedmiotów, motyw kolorów zespołu). Przełącznik języka i jasny/ciemny to ustawienia osobiste, a nie ustawienia zespołu, znajdujące się w ustawieniach konta i przenoszone między zespołami.